24 Kasım öğretmenler günü

24 Kasım öğretmenler günü

Müdürümüzün öğretmenler günü mesajı

24.11.2014 1839

Değerli meslektaşlarım ve bu kurumda beraber çalıştığım mesai arkadaşlarım; Öğretmenlerin çocuk ve gençlerin teknolojik yeniliklere yatkın, bilgili, özgüveni yüksek, çağı yakalamış, insanı seven, demokrasi ve insan haklarının değerini bilen, ufku ve vizyonu geniş ve milli manevi bilgileri gayet yerinde olan bireyler olarak yarınlara hazırlanmaları elzemdir. Bunula birlikte çağın istikametini doğru okuyacak bilgi ve donanımla yetişmiş, nitelikli nesillerin Türkiye´yi yarınlara taşıyabileceğine gönülden inanıyorum, meslektaşlarımın bu nesilleri eğiterek şekillendirmesinin, şuur kazandırmasının ve istikamet vermesinin önemi çok büyüktür.

Öğretmenlerin kutsal bir görev yaptıklarını, öğretmenliği bir meslek olmaktan öte hayat tarzı haline getirdiklerini biliyorum, Bu mesleğe gönül veren, tüm zorlu koşullara rağmen fedakarca görev yapan meslektaşlarımın sonsuz sevgi ve sabırla çocuklarımızı, gençlerimizi geleceğe hazırladıkları için şükranı borç biliyorum. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmen Atatürk´ü, aramızdan ayrılan değerli öğretmenleri ve eğitimcileri de saygı ve rahmetle anıyorum.

Değerli meslektaşlarım eğitim deyince öncelik öğretmendir. Ülke olarak eğitim imkanlarımız ve okullaşma oranımız yükselirken, eğitimde kalite ve fırsat eşitliği kavramlarından da taviz vermememiz gerekmektedir. Böyle bir sonuca ulaşmanın en etkili yolu ise hepimizin sürekli yenilenen ve gelişen bir yapıda olmaya azami özeni göstermekten geçmektedir.

Ülkemizin dört bir yanında, milletimizin aydınlık ve mutlu geleceği için, kendilerine emanet edilen genç nesillerimizi her türlü fedakârlıkla yetiştirmeye çalışan saygıdeğer öğretmenlerimizin öğretmenler gününü en içten duygularımla kutluyor sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

         Ali Haydar TUTUŞ

Şehit Eren Kupal M.T.A.L. Müdürü