MUHASEBE FİNANSMAN

MUHASEBE FİNANSMAN

29.01.2013 1071

Alan Şefi: Sibel TİLEKLİOĞLU

Türkiye uzun süredir iş gücünün niteliğini yükseltmek ve ekonominin tüm sektörlerinde istihdam imkânlarını artırabilmek için mesleki eğitim sistemini geliştirmeye çalışmaktadır. Dünyanın önde gelen ekonomileri ile rekabet etmekte  ve Avrupa Birliğine giriş sürecinde bu çaba daha da anlamlı hâle gelmektedir.
 
                 Günümüzde işletmelerin ve kurumların başarısı ve kârlılığın artması etkin bir muhasebe ve finans yönetimi ile mümkündür. İşletmelerde meydana gelen muhasebe ve finans olaylarının ilgililere güvenilir ve doğru bilgiler ile aktarılması ,  kamuoyunu aydınlatma fonksiyonunun yerine getirilmesine duyulan ihtiyaç, muhasebe ve finansmana verilen önemi artırmaktadır.  Bu ihtiyaçlar doğrultusunda okulumuzda   Muhasebe Finansman Alanı bulunmaktadır. Ülkemizde faaliyet gösteren tüm iş kollarının ortak ihtiyacı olan ve yasal zorunluluk taşıyan muhasebe ve finansman alanında gerçekleştirilecek sistemli bir eğitimin ülkemiz için büyük önemi vardır. Hem ülkemizde faaliyet gösteren tüm iş kollarının hem de çalışma alanları muhasebe ve finansman olan özel iş kollarının personel ihtiyaçlarını karşılayabilmek için muhasebe ve finansman alanında ara eleman yetiştiriyoruz. 

                 Alanımıza ait bir Bilgisayarlı muhasebe laboratuarımız mevcuttur. Labaratuarımızda 15 adet  öğrenci bilgisayarı,  bir projeksiyon cihazı, bir yazıcı , bir  de kitaplığımız mevcuttur. Günden güne yenilenen, geliştirilen muhasebe paket programları sayesinde öğrencilerimiz 10,11 ve 12.sınıfta öğrendikleri alan derslerini laboratuar ortamında uygulayarak , hesap planı sistemini oluşturan, beyannameye esas teşkil eden bilgi ve belgelerin intikalini sağlayan, beyannameleri düzenleyen, bilgisayarı kullanan, defterleri mevzuata göre tutan, firmanın kredi ve cari hesap durumunu takip eden, koordinasyon sağlayan yazışma ve raporları yazan, Sosyal Güvenlik Kurumu işlemleri hakkında bilgi sahibi olan nitelikli kişiler olarak eğitim almaktadırlar.

1. BİLGİSAYARLI MUHASEBE DALI

Hesap planı sistemini oluşturan, beyannameye esas teşkil eden bilgi ve belgelerin intikalini sağlayan, beyannameleri düzenleyen bilgisayarı kullanan, defterleri mevzuata göre tutan, firmanın kredi ve cari hesap durumunu takip eden, koordinasyon sağlayan yazışma ve raporları yazan, Sosyal Güvenlik Kurumu işlemleri hakkında bilgi sahibi olan nitelikli kişidir.

Meslek Elemanında Aranan Özellikler

  1. Meslek ile ilgili bilgi birikimi ve becerilere sahip olmak
  2. Dikkatli olmak
  3. Dürüst olmak
  4. Etkili ve güzel konuşmak
  5. Güler yüzlü olmak
  6. İnsan ilişkilerine özen göstermek
  7. Ekip çalışmasına uygun olmak
  8. Yeniliklere açık olmak
  9. Sır saklayabilmek
  10. İşleri zamanında bitirmek
  11. İş yeri çalışma prensiplerine uygun davranmak
  12. Mesleği ile ilgili etik ilkelere uygun davranmak

İş Bulma İmkanları
Meslek mensupları; muhasebe ve mali müşavirlik bürolarında, dış ticaret ve finans kuruluşlarının ilgili departmanları ile ticarî işletmelerin muhasebe servislerinde çalışabilirler. Ayrıca her türlü kuruluşun mali işlerle ilgili bölümlerinde çalışabilirler. Mesleğin oldukça geniş bir çalışma alanı mevcuttur.