Okul Müdürümüzün Tatil Mesajı

Okul Müdürümüzün Tatil Mesajı

Okulların tatili ile karne heyecanı yaşayan öğrencilerimiz için Okul Müdürümüz tatil mesajı yayınladı

12.06.2015 861

Sevgili öğrencilerimiz, uzunca bir maratonun sonunda elbette ki tatili hakettiniz. Yaz tatilini mutlu, verimli ve eğlenceli bir şekilde geçirmek için her öğrenci kendi üzerine düşen bir yaz tatili programı çıkarmalıdır. Planlama ve hedef koyma hayatımızın her alanında olması gerekir. Programı hazırlarken dinlenmeye, gezmeye, arkadaşlıklara, eğlenmeye vakit ayrıldığı gibi dönem içerisinde akademik başarısı düşük olan derslerin telafisi de göz önünde bulundurulmalıdır. Özellikle okuldaki ders başarısı düşük ve ders konusunda eksiklikleri fazla olan öğrenciler için bu tatiller diğer arkadaşlarını yakalamada önemli bir fırsat olarak görmelidirler.

Sevgili Öğrencilerim, bu senenin başından beri Adıyaman Valiliğimizin bir projesi olan "Erdemli ve Başarılı Birey Projesi"ni okulumuzda etkin bir şekilde tatbik ettik. bu projenin şüphesiz iki ayağı vardı. Erdemli yani ahlaklı birey yetiştirmek. Bunu yaparken sizlerin kendini tanıyabilen, yeteneklerinin yarkına varabilen, özgüveni yüksek,geçmişiyle barışık, toplumsal ve kültürel değerlerini koruyan bireyler olmanız konusunda çaba sarfetmek.Projedeki İkinci ayak Başarılı bireyler yetiştirmek. Yukarıda saydığım özellikleri bünyesinde barındıran birey yetiştirirken başarılı bireyler olmanızı da sağlamak. Bizler tüm personelimizle beraber bu projeyi yıl boyunca elimizden geldiğince ifâ etmeye çalıştık. Sonuçlarının müspet olmasını umuyorum.

Sevgili gençler,her öğrenci kendine mutlaka bir hedef oluşturmalıdır. Oluşturulacak hedeflerde çalışmayı artıracak, çalışma isteğini kamçılayacak hedefler olmalıdır. Hayali olan ayakları yere sağlam basmayan plan ve hedeflerden uzak durmalıdır. Çünkü bu tür hedefler öğrencinin çalışma azminin kırılmasına çalışmayı bırakmasına neden olan davranışlar oluşturur.

Ayrıca tatilde kitap okumaya başlamak böyle bir alışkanlığa sahip olmayan öğrenciler için bu alışkanlığı kazanmaları, kitap okumanın keyfini yaşamaları açısından bulunmaz bir fırsattır. Bundan dolayı kitap okumak, iyi bir tatil programının olmazsa olmazlarındandır.

Şunu da hatırlatmadan geçmek istemiyorum; Yaz döneminde serinlemek için suya girecek tüm bireylerin çok ama çok dikatli olması gerekmektedir. Bu konuda bilinçlenmek vazifeleriniz arasındadır.

Ben tüm öğrencilerimin tatilini etkili ve verimli şekilde geçirmelerini umuyor ve bekliyorum. iyi tatiller...  



 Ali Haydar TUTUŞ 

 Okul Müdürü